Skip to main content

Tips til rengøring af badeværelse

Tips til rengøring af badeværelse

Ikke mange mennesker nyder denne opgave, men at vide, hvordan du rengør dit badeværelse, er afgørende for at bekæmpe ophobningen af mikrober og snavs, der opstår i dette hyppigt anvendte rum. Det hjælper også at have et par forskellige rengøringsrutiner i ærmet, når du enten har travlt eller har tid til en grundig hovedrengøring.

 

 

Hvordan rengør du hurtigt dit badeværelse?

 

Det hele kan gøres på bare 10 minutter. Sådan gør du:

 

Trin 1: Forbered dit badeværelse til rengøring (minut 1)

Du skal have følgende ting ved hånden til denne 10-minutters rengøring:

 

 • En moppe
 • En spand
 • En toiletbørste
 • En svamp/rengøringsklud
 • Lysol Baderum Trigger

 

Bemærk venligst: Brug altid Lysol-produkter som anvist på etiketten.

 

Trin 2: Rengør dit toilet (minut 2-3)

Spray Lysol Baderum Trigger på dit toiletsæde og skrub derefter med en toiletbørste. Skyl med vand efter 5 minutter. Må ikke blandes med toiletrens.

 

Trin 3: Rengør badekarret og bruseren (minut 4-7)

Spray alle væggene i bruseren og badekarret med Lysol Baderum Trigger. Lad det sidde i 5 minutter, før du skyller det af.

 

Trin 4: Rengør dit spejl (minut 8)

Spray alle spejle i badeværelset med en glasrens og tør dem med en ren klud.

 

Trin 5: Rengør håndvasken i badeværelset (minut 9)

Spray indersiden og ydersiden af ​​håndvasken med Lysol Baderum Trigger. Skyl derefter med vand.

 

Sådan gør du dit badeværelse grundigt rent

 

Ekspresrengøring er fint, hvis man har travlt, men nogle gange er der behov for en grundig rengøring. I disse tilfælde er det vigtigt at være særlig opmærksom på at rengøre visse områder, der vrimler med bakterier:

 

tandbørsten og dens holder

Tænk over, hvor du opbevarer din tandbørste, og hvis den er i nærheden af toilettet, så flyt den! Skyl den altid grundigt og udskift den regelmæssigt, især hvis du har været syg. Din tandbørsteholder er den tredjemest forurenede genstand i dit hjem. Rengør den regelmæssigt med et desinfektionsmiddel indvendigt og udvendigt, og lad den ikke blive flosset.

 

 • vandhaner

Vandhanen i badeværelset er også en kilde til bakterieophobning. Mange hænder åbner og lukker den, så spray den med Lysol Desinficerende Spray for at forhindre spredning af bakterier.

 

 • Lyskontakt

Overflader, der ofte kommer i kontakt med vores hænder, vrimler med mikrober. Sørg for at desinficere badeværelseskontakten og dørhåndtagene ugentligt for at begrænse kontaminering. Til dette formål kan du bruge Lysol Desinficerende Spray.

 

 • Fugtige steder

Et fugtigt miljø er guf for mikrober, og desværre er der altid en masse fugt i badeværelset. Så brug et kraftigt rengøringsmiddel til grundig rengøring og fjernelse af skimmelsvamp i badeværelset.

 

 • Bruseforhæng og -døre

Dine bruseforhæng og -døre vil være mest tilbøjelige til at blive våde og forblive våde, hvilket gør dem til magneter for skimmelsvamp. For at forhindre fremvækst af skimmelsvamp skal du sørge for, at der er en lille gummiskraber i bruseren og bruge den til at tørre væggene og døren af efter et par brusebade. Med hensyn til bruseforhæng bør du selv rengøre dem eller lægge dem i vaskemaskinen ugentligt, hvis de er maskinvaskbare.

 

Nogle flere tips til at holde dit badeværelse rent

 

Ud over at rengøre dit badeværelse regelmæssigt og grundigt, er her nogle andre hurtige og nemme tips til at holde dit badeværelse rent, uanset hvor meget tid du har:

 

 • Rengør lidt og ofte:

 

Rengøring i ti minutter, når det er muligt, vil spare dig en masse tid og kræfter i det lange løb. Hvis du altid har Lysol Desinficerende Spray til rådighed, kan du nemt spraye vaske, fliser, toiletsæder, badekar og skraldespande samt badeværelsesgulve - og fjerne 99,9 % virus og bakterier.

 

 • Skyl ud i toilettet efter at have lukket toiletlåget ned:

 

Luk altid låget på dit toilet, når du skyller ud i toilettet for at forhindre bakterier i at sprede sig i dit badeværelse. Rengør toiletkummen en gang om ugen med toiletrens og en toiletbørste, og tør derefter toiletsædet af, dæk til og skyl ud i toilettet.

 

 • Åbn vinduet, når du tager et brusebad eller et bad:

 

Åbn vinduet, lad eventuel ventilation være tændt, luk døren, når du tager brusebad eller bad for at forhindre ophobning af skimmelsvamp.

 

 

Rengøring behøver ikke at være en en sur pligt - og du behøver ikke nogen til professionelt at rengøre dit badeværelse, når du kan gøre det selv. Med de rigtige produkter og den rigtige forberedelse behøver du ikke engang at svede.