Skip to main content

Gør forskellen mellem rengøring og desinfektion

Gør forskellen mellem rengøring og desinfektion

Hvad er en mikrobe?
 

Ikke alle mikrober er dårlige. Der er fire hovedtyper af mikrober: bakterier, virusser, svampe og protozoer. 

Mikrober lever både i og uden for menneskekroppen. Nogle vokser på steder som tarmene og hjælper med fordøjelsen, mens andre findes på huden eller andre overflader og spreder sig konstant. Der er mange gode mikrober, der hjælper vores kroppe med at opretholde balancen og styrke vores immunforsvar. Men dårlige mikrober har en tendens til at være meget dårlige og forårsage sygdomme såsom influenza.

Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man slipper af med dårlige mikrober for at beskytte sin familie. Mange forveksler rengøring af deres hjem med desinficering. Men der er en meget stor forskel mellem de to.

 

Rengøring og desinfektion

 

Rengøring: Det fjerner snavs og smuds fra overfladen af ​​genstande. Rengøring består i at bruge varmt vand og sæbe til at fjerne det øverste lag af mikrober, der kan leve på overflader. Selvom rengøring får dit hjem til at se godt ud, er det ikke nødvendigvis effektivt. Rengøring reducerer risikoen for at sprede infektioner, men det efterlader stadig nogle mikrober.

 

Desinficering: Dette fjerner mikrober fra overfladerne af genstande. Ved at bruge produkter som Lysol®-desinfektionsspray dræber du 99,9 % af de bakterier og virusser, der lever på overflader, og reducerer risikoen for at sprede infektioner betydeligt.

 

Det egentlige problem er imidlertid ikke rengøring eller desinfektion, det er rengøring OG desinfektion. Den bedste måde at reducere risikoen for spredning af mikrober på er at rengøre overflader først, fjerne snavs og urenheder, der har sat sig fast, og derefter desinficere dem. Nu hvor du ved, hvad en mikrobe er, er du godt på vej til at kunne bekæmpe den med Lysol®.