Skip to main content

Tips til forældre

Tips til forældre

Fem tips til at undgå, at dine børn tager bakterier med hjem
 

Skoletasker, madkasser og jakker kan tiltrække uønskede gæster: mikrober. Hvordan holder du dine børn raske i skolen?

Skoler holder klasseværelser og fællesområder rene, men med så mange børn på ét sted i mange timer hver dag, kan det ikke undgås, at mikrober formerer sig.

Som forælder eller omsorgsperson skal vi sørge for, at vores børn er sikre og raske, også i skolen. Her er nogle tips til at forebygge sygdom og stoppe spredning af bakterier.

 

1. Håndvask: det er ikke kun ved toiletbesøg

Har du nogensinde lært dit barn at vaske hænder efter toiletbesøg? - men hvor ofte gør de det resten af tiden? Hyppig håndvask er den mest effektive metode til at dræbe mikrober og forebygge forkølelse og influenza.

Først og fremmest skal du sørge for, at dit barn ved, hvordan man vasker hænder på den rigtige måde. Hvordan man bruger sæbe og sæber begge hænder ind helt op til håndleddet. Understreg vigtigheden af ​​at skylle dem godt og tørre dem med et rent håndklæde.

Tilskynd dit barn til at gøre det til en vane at vaske hænder efter at have spist, i gruppeaktiviteter og under spil - især når de deler ting med et eller flere andre børn. 

 

2. Nogle gange er det okay ikke at dele

Skolerne lægger stor vægt på at dele, hvilket er en god ting. Selvom deling er vigtigt, kan det undertiden føre til spredning af bakterier. Så hvordan nedsætter man risikoen for at overføre mikrober? Her er et par tips.

 

  • Giv dit barn nogle personlige ejendele, som ikke bør deles med andre.

 

  • Et andet sted, hvor mikrober trives godt, er drikkevandsfontæner. Hvis det er muligt, skal du give dit barn en personlig vandflaske med i skole i stedet.

 

3. Tag forholdsregler, hvis der opstår symptomer

Sygdomme som forkølelse og influenza kan sprede sig hurtigt i et klasseværelse. For at få dem under kontrol i tide, skal du undgå at få et sygt barn i en uge. Lær dit barn at dække munden med en serviet, når de hoster eller nyser i stedet for hænderne. Tilføj hånddesinfektionsmiddel, servietter og en maske (i tilfælde af influenza) til de værktøjer, dit barn behøver for at holde sig rask i skolen.

Du bør undgå, at eleverne hoster eller nyser i skolen, og det er bedst at blive hjemme, hvis man føler sig syg. De vil ikke kun sprede deres mikrober, men vil også forlænge helbredelsesprocessen.

 

4. Bekæmpelsen af mikrober starter derhjemme

At holde sig rask er en vane, der kan praktiseres derhjemme. Kontrollér spredningen af mikrober ved grundigt at rengøre borde, køkkenborde og ofte berørte overflader som dørhåndtag med Lysol Disinfectant Spray.

Følg disse tips for at bekæmpe mikrober og undgå den konstante forkølelse i skolen eller den frygtede influenza.