Skip to main content

Seks tips til at bekæmpe influenza

Seks tips til at bekæmpe influenza

Det er krig, når influenzasæsonen kommer - krigen mod mikroberne.

Selvom man ikke kan mærke dem, lusker de rundt og venter på en hånd, de kan få kontakt med, og VLAN! Når dit barn begynder at hoste, er det allerede for sent. Du smitter, så snart symptomerne viser sig. Spekulerer du på, hvordan du kan undgå at få influenza? Svaret er ikke enkelt.

 

Mens isolation eller brug af maske virker som en god idé, er der ingen idiotsikker måde at beskytte dig mod forkølelses- og influenzavirus på. Men det har ikke forhindret os i at prøve! Det bliver stadig vigtigere at holde hele familien sund.

 

Hvad kan vi gøre ved det?

 

Det bedste forsvar er angreb. Ud over at vaske dine hænder regelmæssigt er her nogle tips og tricks til at forhindre influenza, før det kommer ind i dit hjem.

 

 1. Undgå kram og håndtryk. Det kan virke asocialt, men kan være en væsentlig årsag til influenza. Undgå tæt kontakt, især med mennesker, der er syge. Selvom du vasker hænder ofte, ved du aldrig, om den person, du taler med, gør det samme!
 2. Bliv hjemme, når du er syg. Prøv ikke at bevise over for din arbejdsgiver, at du er en engageret person. Hvis du er syg, så bliv hjemme! Det er ikke nu, du skal shoppe eller gøre rent i huset. Bliv i sengen og isoler dig.
 3. Vask vandflasker og krus efter hver brug. Det er let at glemme. Ofte genbruger vi den samme vandflaske og efterlader vores krus på natbordet i den tro, at der ikke kan ske noget ved det. Problemet er, at når du er syg, kan mikrober overleve længere og sinke helbredelsesprocessen, når du genbruger det samme krus og vandflasker. For ikke at nævne, at dette øger risikoen for, at andre mennesker vil pådrage sig virussen ved utilsigtet at drikke af disse.
 4. Det er ikke det rette tidspunkt at dele på. Glem ikke, hvad du lærte i børnehaven. I forkølelsessæsonen må man gerne være egoistisk. Undgå at dele ting som kopper og redskaber, sørg for at rengøre almindelige genstande som fjernbetjeninger og iPads efter hver brug. Hvis dit barn er sygt, skal du sørge for, at det bruger den samme iPad og ikke deler den med søskende.
 5. Pas godt på dig selv. Vi prøver alle at spise sundt og få nok søvn, men med vores hektiske program, tillader vores forpligtelser os ikke altid at gøre det. Du tager dig af din familie, men glem ikke at gøre det samme for dig selv. Det er vigtigt at passe på sig selv i forkølelsessæsonen, især hvis du har symptomer. Et stærkt immunforsvar er dit bedste forsvar mod influenza.
 6. Hold dig informeret. Det er vigtigt at vide, hvad der er sandt om bakterier, når du rengør dit hjem for at beskytte dig mod influenza.

 

 • Forkølelses- og influenzavirus kan overleve på overflader i op til to dage.
 • Influenzavirussen er følsom over for varme og formerer sig hurtigt i koldere temperaturer. Den kommer normalt ind gennem næsepassagen og spreder sig gennem kroppen.
 • Enterovirusser adskiller sig fra influenzavirus ved, at de normalt forekommer mellem juli og oktober og er særligt almindelige, når temperaturen er lav.
 • De fleste får forkølelse eller influenza ved at røre ved næsen, øjnene eller munden.
 • Influenzavirussen forbliver i kroppen i tre dage, før der opstår symptomer.

 

Det er svært at vide præcis, hvordan man undgår at få influenza eller andre virusser. Med disse tips vil du imidlertid være bedre rustet til at beskytte din familie og forhindre influenza i at invadere dit hjem.

 

Der er mikrober overalt.


De findes både i og uden for kroppen. Nogle lever i tarmene for at hjælpe med fordøjelsen, og nogle lever på huden og kan overføre smitsomme sygdomme. Mens gode bakterier kan hjælpe med at holde vores krop i balance og styrke vores immunsystem, kan dårlige bakterier nedbryde vores krop og forårsage sygdom og infektion.